d091e6d9-5defcd70b0ac4

Tournytt

“Min bästa prestation hittills i karriären”

Karriärens fjärde topptio-placering för 18-åriga Julia Engström trots en birdiefri finalrunda.

Daniel Eriksson • 2019-12-01

Ledarboll. Två slag efter ledarinnan. Med tävlingens bästa runda i bagaget. Det var minst sagt gynnsamma förutsättningar som Julia Engström klev upp på första tee för det avslutande varvet av Andalucia Costa del Sol Open de Espana. 

– Att gå i ledarboll var riktigt coolt, mycket folk som tittade och TV som var med oss hela vägen. Det var verkligen superkul. 

Det kan du lära dig av Julia Engströms sving!

Efter åtta raka inledande par hängde Ringenäs-spelaren med hyggligt bakom medspelarna Anne Van Dam från Nederländarna samt danskan Nanna Koerstz Madsen. Men där den sistnämnda gjorde eagle på det korta parfyra-hålet, noterade Engström dagens första bogey, vilket gjorde att hon tappade närkontakten med den absoluta toppen. 

– Det var något snett utslag för mycket. Dessutom placerade jag inspelen på fel ställen på greenen och fick inte i så mycket puttar. Det var flera stycken som var i hålkanten och vickade, jag hade behövt få i några sådana. 

Sju raka par följt av två avslutande bogeys gjorde att slutscoreen hamnade på -9 och en delad fjärdeplats, den unga karriärens främsta placering så här långt.


– Detta är min bästa prestation på touren hittills. Både rent spelmässigt och rent erfarenhetsmässigt att få gå i en ledarboll en söndag. Detta är något jag kommer minnas för lång tid framöver. 

Vann gjorde Anne Van Dam på -13. Näst bästa svenska blev Jessica Karlsson på -2 och delad 20:e-plats.


Scroll to Top