5de36239c4cf9

Tournytt

Julia Engström tvåa inför avgörandet

Sveriges stora framtidshopp på damsidan visar upp ett bländande spel i Spanien. Avslutningen med fyra raka birdies ger en plats i ledarbollen under finaldagen.

Daniel Eriksson • 2019-11-30

Med tanke på vad Julia Engström presterat hittills under sina 32 starter på Ladies European Tour handlar det nog mer om När första segern ska komma snarare än Om den kommer. 

Tre topptio-placeringar och stundtals bländande spel från 18-åringens sida har gjort att hon är namnet på mångas läppar runt om i Europa när samtalsämnet glider in på spännande talanger. 

Efter att ha inlett Andalucia Costa del Sol Open de Espana med 69-71 första två varven låg hon hyggligt med i resultatlistan inför lördagens runda.

”Jag lägger väldigt mycket tid på skolan”

Inledningen med tre under första halvan lovade gott inför hemvägen, där Engström fullständigt pulvriserade banan de sista fyra hålen. Eller vad sägs om birdie, birdie, birdie och avsluta det hela med…ja, en birdie? Den sistnämnda efter ett magnifikt inspel där hon utnyttjade grenens lutning till fullo med ett ytterst välavvägt inspel som renderade i en tjusig tap-in-birdie. 

– Det var kul ute på banan och jag slog bollen riktigt bra hela rundan, vilket gav mig flera bra birdielägen som jag tog vara på. 

Med sina -12 totalt steg Ringenäs-spelaren som en välavvägd pitch på leaderboarden och skuggar två slag efter danskan Nanna Koerstz Madsen som leder inför finalvarvet.

– Jag har gått i ledarboll tidigare, men inte på en söndag i en proffstävling. Det är så klart skillnad att spela en torsdagsmorgon kontra söndag i en ledarboll, men det är därför man är här och jag ser fram emot att göra det för första gången nu. Det är klart att det pirrar lite extra i kroppen, men jag går ut med samma inställning som de andra rundorna så får vi se hur långt det räcker.

Julia Engström tvåa inför avgörandet

Julias blott 64 slag är inte bara hela tävlingens bästa runda, det är även hennes lägsta score sedan hon tog klivet in i golfens finrum i Europa. 

Camilla Lennarth är också bra med på delad sjundeplats med sina -8 totalt efter rundorna 70-70-68.


Scroll to Top