5de3622c649bf

Tournytt

88 slag senare – vad hände egentligen?

Mentalt urladdad, låg energinivå och en handsvett som gör greppet halt. Lemke förklarar rakryggat varför scoren sprang iväg i Sydafrika.

Daniel Eriksson • 2019-11-30

Alla har vi någon gång befunnit oss där på golfbanan. När det inte tycks spela någon roll vad vi tar oss till, bollen går inte dit vi vill med följden att scoren rusar iväg oavsett. För oss glada amatörer innebär det lätt en poängbogey-score på runt 20 pinnar. För en proffsgolfare däremot är det ofta synonymt med siffror på höga 80-talet. Som för Niklas Lemke, som kritade på sitt scorekort för 88 slag efter lördagens runda i Sydafrika. 

– Man skulle kunna säga att det ballade ur lite. Mestadels beroende på en mental urladdning, men också på grund av uttorkning då det är fruktansvärt varmt här nere. Jag kände redan innan jag kom ner hit att jag inte hade mycket kvar i tanken efter två hektiska månader med mycket spel och mycket press. 

Shorts eller inte? Så tycker spelarna själva

Jo tack. Avslutningen på förra säsongen var en riktig rysare, där Europatour-kortet säkrades med minsta möjliga marginal efter sex varv på Lumine Golf under den intensiva och ack så mentalt dränerande kvalskolan. 

– Och addera 40 grader på det, så blir knappast situationen bättre.

88 slag senare - vad hände egentligen?

Att spela och kunna koncentrera sig i sådan värme är en sak. Vad det gör med kroppen rent fysiskt är en annan utmaning. 

– Jag har haft svårt att få bra grepp med de klubborna jag svingar snabbast med då handsvetten ställt till det för mig. Dessutom har jag inte blivit helt komfortabel med gräset på banan där bollen sitter väldigt högt. Hade energinivån i kroppen varit som den ska, är det säkert saker som jag då hade kunnat hantera på ett bättre sätt än vad nu är fallet. Nu blir det regnhandske på under finalvarvet så får vi göra det bästa av situationen. 

Svensk Golf lyfter på den berömda hatten för Niklas Lemke, att han tog sig tid att prata om sin 88-runda. Det är långt ifrån alla golfare som brukar vara så pratsamma timman efter scoren sprungit iväg så fullständigt…

En betydigt roligare Moving day hade Joel Sjöholm, som rivstartade med fem birdies i rad från tvåan till sexan. Hade det inte varit för den blytunga dubbeln på sista hålet, hade Hills-spelaren legat ensam fyra inför finalrundan. Nu delar han istället sjätteplatsen på fyra under par. Leder tävlingen gör Pablo Larrazabal på -11. 

88 slag senare - vad hände egentligen?

Scroll to Top