Alfred Dunhill Championship – Day One

Tournytt

Från missat ET-kval till ledning på touren

Wil Besseling lyckades inte ta sig till European Tour genom kvalet förra veckan. Trots det är han i ensam ledning av säsongens första tävling – på European Tour.

Jesper Johansson • 2019-11-28

Det kan tyckas vara rörigt att en spelare som inte lyckades ta sig till European Tour trots det får spela på touren. Nederländaren Wil Besseling slutade delad 40 på Lumine utanför Barcelona och lyckades därmed inte säkra en av de platser som innebär ett kort på European Tour, i slutkvalet.

Men veckans Alfred Dunhill Championship är en tävling som historiskt haft ett relativt svagt startfält och därför fylls startplatserna upp med spelare från andra tourer.
Sunshine Tour har flera platser.
Så även Challenge Tour, där Wil Besseling hör till. 

33-åringen är nämligen en spelare med ett kategori 18-kort, i och med att han slutade på plats 16-30 i den totala Challenge Tour Rankings under föregående säsong.

Kategori 18 var den sista som fick spelare ut på Leopard Creek i veckan. Därför torde de vara de spelare som håller till i botten av ledartavlan.
Men så är inte fallet.
Wil Besseling, som slutade delad trea i Madeira Islands Open BPI – Portugal 2009, är nämligen i ensam ledning.

Det är visserligen fortsatt en hel del golf som ska spelas men med ett scorekort innehållandes en bogey, en eagle, sex birdies och tio par är nederländaren totalt sju under par, ett slag före Garrick Porteous och Pablo Larrazabal.


Scroll to Top