Marcus Kinhults utslag på det 17:e hålet togs av vinden och gick i vattnet kort om green // Foto: Getty Images

Tournytt

Vinden lurade Kinhult i Dubai

Men svensken har fortfarande slagläge i Tourfinalen

Martin Strömberg • 2019-11-22

Under första ronden av DP World Tour Championship på Jumeirah Golf Estates fick Marcus Kinhult en riktig kanonstart och var fyra under par efter sju hål.

Andra ronden inleddes precis tvärtom.

Svensken inledde visserligen med ett par men bogeys på hål 2 och hål 5 innebar att Kinhult fick jobba lite i motvind under fredagen.

En vind som dessutom var starkare andra dagen.

– Det var definitivt lite tuffare idag, jag skulle gissa på två slag svårare jämfört med gårdagen, sa Kinhult när han talade med Viasats Anders Sjöstrand efter ronden.

Just därför var Kinhults comeback stark.

Han missade visserligen birdien på par 5-hålet nummer 7, men gjorde sedan två raka på hål 8 och hål 9 för att vända efter nio hål på par.

Nya birdies på 13 och 14 innebar att han var uppe på en delad fjärdeplats i det skedet men på det 17.e hålet ställde vinden till det rejält för svensken.

Kinhults boll hittade vattnet kort vänster och han fick till slut notera en dubbelbogey på hålet.

– Vi fick stå och vänta rätt länge då bollen framför var lite långsam. Sedan slog Detry en järnfemma rakt genom vinden förbi pinnen. Det kom en liten kastvind när jag skulle slå som gjorde att jag klev ifrån bollen. Men vi sa att det spelas ungefär samma och körde på men det blev en liten draw och bollen ställde sig i vinden. Hade jag slagit den som jag tänkt hade det gått bra och det var mestadels en dålig sving.

Kinhult kom tillbaks på sista hålet och gjorde birdie för en rond på 71 slag. Med sina fem under par totalt är han på en delad åttondeplats inför sista halvan av tävlingen.

Kinhult är sju slag bakom fransosen Mike Lorenzo-Vera men bara fyra slag från andraplatsen. Lorenzo-Vera har hittills aldrig vunnit på Europatouren.

– Jag hade en hel del bra breaks idag så jag är inte alltför missnöjd, avslutade Kinhult.

Den andra svensken i startfältet, Henrik Stenson, gick runt på 70 slag andra ronden och avancerade 15 placeringar upp til en delad 26:e plats på par totalt.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.

Vinden lurade Kinhult i Dubai
Scroll to Top