European Tour Qualifying School Final Stage – Day 2

Tournytt

”Jag svor inte mer än en handfull gånger”

Trots att Robin Petersson hade golfgudarna mot sig på onsdagen är han nöjd med veckans kvaltävling.

Jesper Johansson • 2019-11-20

Robin Petersson kommer inte att vara en European Tour-spelare kommande säsong. Detta stod klart efter att svensken inte lyckades få till det under onsdagsvarvet och till slut signerade ett scorekort innehållandes 72 slag, ett över par. Resultatet innebär att han slutar delad 38, tre slag från den gräns som hade krävts för att ta ett ET-kort. Med lite mer flyt kanske det hade kunnat gå vägen.
– Det känns lite tungt så här direkt efter. Jag spelade inte så annorlunda i dag men fick några dåliga breaks. Jag hade bland annat två pluggade bollar i fairwaybunkrar. Det är sånt som händer, säger han till Svensk Golf. 

En av de pluggade bollarna var på hål 16, ett par fem.
Efter att ha slagit en lång drive som läckte lite höger letade svensken efter sin boll i gräset bakom bunkern. Men efter att inte ha hittat den gick han åter mot bunkern. Väl där kunde Petersson hitta bollen helt nedgrävd i sanden.
I och med det var han tvungen att slå bollen rakt ut och lyckades precis få den upp ur sanden. Till slut lyckades han göra ett par efter att ha satt upp det fjärde slaget till någon decimeter.
– Ja, jag var till och med nära att göra birdie där.
– Jag har lärt mig otroligt mycket i dag. Att man går vidare efter en motgång. Jag har skött mig väldigt bra. Jag svor inte mer än en handfull gånger ute på banan i dag. Det får anses vara godkänt med tanke på några av de lägen jag hamnade i, säger Petersson.

Efter gårdagens resultat ansåg Petersson att han redan var en vinnare och att han inte hade något att förlora. Trots det något oturliga resultatet på onsdagen menar han att känslan fortfarande är densamma.
– Jag känner mig som en vinnare. Lite skämtsamt är Nordic Golf League en bra tour men som ingen vill spela på. Det har varit mitt mål nu de senaste tre åren, att ta mig därifrån. Att jag inte gjort det förrän nu känns … det har tagit längre tid än jag trodde.
– Jag var högt rankad som amatör och hade kanske lite näsan i vädret när jag blev proffs. Jag trodde det skulle gå fortare än det gjort. Sedan insåg jag att golf är ganska svårt. Och att spelarna på Nordic League är väldigt duktiga. Så att ha tagit sig vidare är fantastiskt skönt.

Här är alla svenskresultat från Lumine:

”Jag svor inte mer än en handfull gånger”

Scroll to Top