5de363f1b662c

Tournytt

”Jag kände mig hemsk för att jag blev upprörd”

En åskådare skrek i baksvingen. Proffset Brandon Matthews missade putten och en plats i The Open. Allt slutade med ett fint möte.

CM Hellsten • 2019-11-19

Visa Open de Argentina på PGA Tour Latinoamérica slutade med ett dramatiskt särspel där Ricardo Celia sänkte en niometersputt på det tredje extrahålet. I det läget var Brandon Matthews tvingad att sänka sin putt från 2,5 meter för att ta duellen vidare.
I potten fanns en biljett till The Open.
Precis när Brandon Matthews slog putten hörde han hur någon skrek och bollen missade hålet.
– Jag trodde att någon gjorde det avsiktligt. Jag var frustrerad. Jag var verkligen chockad över vad som hänt, säger Brandon Matthews till Golf Channel.


Golf Channel rapporterar att en stund senare kom tävlingschefen fram till Brandon Matthews för att be om ursäkt och förklarade att det var en person med Downs syndrom som ropat i baksvingen. Åskådaren var exalterad och kunde inte kontrollera sina känslor.

Brandon Matthews sa till tävlingschefen att han genast ville träffa åskådaren.
– Jag växte upp med personer med Downs syndrom i min närhet och mitt hjärta klappar för dem. Jag kände mig hemsk för att jag blev upprörd. Jag ville bara försäkra mig om att åskådaren inte mådde dåligt över vad som hänt.

Brandon Matthews och mannen med down syndome träffades och kramades.Scroll to Top