Genesis Open – Round Two

Tournytt

Woods värd för klassiska tävlingen – nu med högre status

Genesis Invitational på Riviera i Los Angeles kommer från och med 2020 ha en betydligt högre status än tidigare. Dessutom är det klart att Tiger Woods står för värdskapet.

Text: Jesper Johansson • 2019-11-15

Tiger Woods är inte känd för att vara den golfare som deltar i flest tävlingar per år. Tvärtom har det skrivits nyheter under året om Tiger Woods skrala deltagande i tävlingar över huvud taget.
Efter majorsegern på Augusta National spelade 15-faldige majorsegraren en vanlig PGA Tour-tävling mellan alla de tre ytterligare majortävlingarna.

Hur det blir 2020 är oklart, men en sak är säker. Han kommer att återigen spela Genesis Invitational på Riviera i februari nästa år.

Tiger Woods har nämligen meddelat att han är värd för turneringen och vad är mer passande att han är det just där, på klubben han gjorde sin debut som 16-åring.
Till nästa år har tävlingen fått en högre status och startfältet har därmed krympt från 144 till 120 spelare. Prispengarna har också ökat med 18 miljoner kronor upp till 90 miljoner för hela tävlingen.

Dessutom kommer vinnaren i tävlingen att få en tre år lång spelrättighet på touren, samma status som klassiska tävlingarna Arnold Palmer Invitational och Memorial Tournament innehar.
– Det är en ära att vara i samma kategori som Jack Nickslaus och Arnold Palmer. De två är legender. Att vi får det här lyftet gör att allt vi vill ska hända också kommer att ske, säger Tiger Woods i ett pressmeddelande.

Tävlingen spelas 13-16 februari 2020. Tiger Woods har deltagit i tävlingen 13 gånger men aldrig vunnit den.Text: Jesper Johansson • 2019-11-15
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top