ZOZO Championship – Round Three

Tournytt

”Måste vara på topp för att vinna”

Efter ett år med resultat som egentligen inte varit dåliga, men inte heller lysande väljer Jason Day att anlita en helt ny stab runt sig själv.

Jesper Johansson • 2019-11-14

Trots att det funnits en WGC-tävling i Mexiko de tre senaste säsongerna kommer Jason Day i veckan att spela sin första tävling i landet på tio år.

Forne världsettan slutade delad 28 i Mayakoba Golf Classic 2009 men har inte spelat i landet sedan dess. I veckan blir det dock en start för australiern, kanske på grund av att han blev uttagen till Presidents Cup av Ernie Els. Formen måste slipas inför lagmatchen och med tanke på hans säsong kan det finnas anledning att vara noggrann i sina förberedelser.

Kapten Els har gjort sitt val: Här är alla spelare i internationella laget

Jason Day har nämligen endast en topp-10-placering sedan Masters Tournament i april.

Hur kommer det sig att resultaten inte varit bättre då? Day själv tror sig veta vad problemet varit.
– Jag är just nu inne på min fjärde caddie för året. Och jag har haft en ryggskada. Det är inget bra recept för framgång, sa han inför veckans tävling till Golf Channel.
– För att jag ska bli mer framgångsrik kommer jag behöva vara mindre oroad över sånt här. Allt det här har varit väldigt distraherande under året.

I måndags fyllde Jason Day 32 år. Han har nyligen anlitat både en golftränare och en fystränare. Han hoppas nu att hans nuvarande caddie, David Lutterus, ska vara långvarig på bagen. Förutsättningarna är goda, menar han och nu är siktet inställt på att åter bli etta i världen.
– Det känns som jag satt ihop ett bra team. Det viktigaste för mig är att vara frisk. Golf är svårt nog som det är. Om jag ger andra spelare en fördel genom att ha ont i ryggen eller så… Det är inte rätt väg framåt. Jag måste vara på topp för att vinna över de andra spelarna.

Jason Day kommer efter veckans tävling i Mexiko åka till sitt hemland för att först delta i Australian Open innan han fortsätter sin säsong med deltagandet i Presidents Cup i samma land.


Scroll to Top