Turkish Airlines Open – Day Three

Tournytt

Schwab har greppet i Turkiet

Norén föll tillbaks efter tung rond

Text: Martin Strömberg • 2019-11-09 Uppdaterad 2019-12-12

Det fanns stora förhoppningar på Alex Norén inför tredje ronden av Turkish Airlines Open, den första slutspelstävlingen på Europatouren.

Men tyvärr hittade inte Norén det fina spelet från de två första dagarna, en treputt på fyran och en drive i vattnet på sjätte hålet var inte den starten som behövdes.

Sedan blev det uppförsbacke.

– Det var en irriterande dag på banan. Dålig inställning och jag litade inte på slagen, jag är besviken på mig själv, sa Norén till Viaplay Golf efter ronden.

Det blev 74 slag på ronden och med totalt nio under par föll Norén från delad andra- till delad 25:e plats. Nio slag bakom ledande österrikaren Matthias Schwab.

– Det finns mycket birdies därute och det är bara att tugga på. Jag ska jobba på inställningen till i morgon, lovade Norén. 

Bästa svensk är nu Marcus Kinhult som gick runt på 68 slag tredje ronden.

Han är tio under par totalt och delar 17:e plats inför slutronden.

– Det som är bra var väldigt bra och idag var bästa dagen på banan. Väldigt mycket mer nöjd med fyra under idag än igår, sa Kinhult till Viaplay efter sin rond. 

Den 24-årige österrikaren Matthias Schwab jagar sin första seger på Europatouren men han har imponerat stort under säsongen. Han slutade delad fyra i WGC-HSBC Champions förra veckan och delad fyra vid den senaste Rolex Series-tävlingen i Italien för tre veckor sedan.

Kanske är det dags för den talangfulle österrikarens första riktigt stora seger.

Sebastian Söderberg är på delad 50:e plats efter 69 slag på lördagen medan fjärde svensken, Joakim Lagergren, är på delad 58:e plats efter 73 slag.

 

Schwab har greppet i Turkiet

Text: Martin Strömberg • 2019-11-09
TournyttAlexander NorenEuropean TourJoakim LagergrenMarcus KinhultMatthias SchwabSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top