TOUR Championship – Final Round

Tournytt

McIlroy motiverades av Koepkas hårda kommentarer

Brooks Koepka sa under en presskonferens tidigare i höstas att han inte ser Rory McIlroy som en rival. Nu ser han resultatet av att leka med den nordirländska elden.

Jesper Johansson • 2019-11-06

Rory McIlroy närmade sig Brooks Koepka som är världsetta efter segern i WGC-tävlingen förra veckan. I en intervju efter segern berättar nordirländaren att kommentarer från världsettan sporrat honom ytterligare i jakten på positionen som världsetta.

Kommentarerna som McIlroy åsyftar till var de Koepka sa angående de fem senaste åren.
– Jag har varit här ute i fem år. Rory har inte vunnit en major sedan dess. Så jag ser det inte som en rivalitet mellan oss båda. Jag kollar inte efter någon bakom mig. Jag är bäst i världen. Jag har öppen gata framför mig och jag tittar inte i backspegeln. Så jag ser inte att vi har en rivalitet. 

Ingen rivalitet enligt Koepka: ”Rory har inte vunnit en major på fem år”

Hårda ord. Och Rory McIlroy tog in vartenda ett. Han kände på dem, vägde dem, knycklade ihop dem och har sedan dess vunnit en tävling och veckan innan dess slutade han delad trea i Japan.
På grund av det har Brooks Koepka nu lite mer anledning att titta i backspegeln, då en vansinnig McIlroy sitter bakom ratten på en bil som närmar honom snabbt.
– Jag skulle inte kunna kalla mig en tävlingsmänniska om jag inte fick lite extra motivation. Jag kan förstås förstå vad Brooks menar men ja, det är klart jag blev lite mer motiverad av de där kommentarerna, säger McIlroy i ett radioprogram som söndes på SiriusXM.
– Men jag är fortfarande en god vän med Brooks. Jag vill bara låta mina klubbor tala, vilket de gjort de senaste veckorna och nu vill jag att det ska fortsätta.

Brad Faxon är programledare för showen McIlroy deltog i. Han ställde frågan “Har Brooks hört av sig efter att du vann?” Nordirländaren to tid på sig att svara men till slut sa han:
– Nej.

Brooks Koepka har inte deltagit i de senaste två tävlingarna på grund av en skada och det är fortsatt oklart när han återvänder till touren. Men känslan är att han bör lägga på ett kol när det kommer till rehab, annars kommer han inte ha en lika tom väg framför sig som han har just nu.


Scroll to Top