WGC HSBC Champions – Day One

Tournytt

Stenson: ”Aldrig varit med om stora problem”

Henrik Stenson har uttalat sig om den kommande tävlingen i Hong Kong.

Jesper Johansson • 2019-11-05

I Hong Kong har det under de senaste månaderna varit en hel del demonstrationer. Allt inleddes med att invånarna demonstrerade mot en kontroversiell utlämningslag. Den lagen har sedan dess dragits tillbaka men protesterna har fortsatt. Dessutom har de blivit än mer våldsamma.

På grund av det här har European Tour ifrågasatts för att de ska hålla en tävling i landet senare den här månaden. Tennistävlingen Hong Kong Open ställdes in. En stor squash-tävling likaså. Men säsongsinledningen av European Tours kommande upplaga kommer fortsatt att spelas, enligt touren.

Henrik Stenson har nu uttalat sig om tävlingens vara eller icke vara.
– Jag har aldrig varit med om några stora problem när det kommer till att resa i världen och spela golf. Vår tour håller alltid säkerheten för spelare och supportrar högst på listan. Allt det där lämnar jag till European Tour gällande om en tävling ska spelas eller inte och när de säger att tävlingen ska spelas är jag redo, säger Stenson till National Club Golfer. 

Innan Henrik Stenson ska spela i Hong Kong är planen att han deltar i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika och Race to Dubai-finalen i Dubai veckan därpå. Sedan går flyget åter till Asien där han spelade förra veckan. I WGC-HSBC Champions blev det en delad 20:e plats. Ett resultat svensken var nöjd med, även om han vet att kapacitet finns för ännu bättre resultat.
– Vi vill nå ännu högre och vi har kapacitet att göra det. Jag känner att det var en godkänd start på en fyra-fem veckor lång turné och nu har jag några dagar att träna innan det är dags för Sun City i Sydafrika, som är min nästa tävling.

Tidigare i år ställde PGA Tour China in sin inplanerade säsongsavslutning i Hong Kong på grund av det osäkra läget.

TV: Stensons spoon fixade eagle


Scroll to Top