5de3656de0182

Tournytt

Johansson efter kvalet: ”Var lite orolig och nervös”

Linnéa Johansson är en av två svenskor som tog sig hela vägen genom ett maratonkval till LPGA Tour. Nu berättar hon om sina första känslor för Smålandsposten.

Text: Jesper Johansson • 2019-11-05 Uppdaterad 2019-12-12

Linnéa Johansson och Louise Ridderström tog sig i veckan in på LPGA Tour efter att ha genomgått ett åtta rundor långt stålbad, även kallat LPGA Q-School. Efter 144 spelade hål stod det dock klart att de nått damgolfens absoluta finrum och till Smålandsposten säger nu Johansson att det var en utmattande uppgift hon och tourkollegan gick igenom.
– Det är verkligen ett maraton, åtta rundor på två olika banor och många spelare på plats. Såna som har varit på LPGA och vill tillbaka och spelare som aldrig varit där och vill dit. Det är två riktigt tuffa veckor som är väldigt kämpiga, men som man behöver ta sig igenom för att veta var man ska ta vägen kommande år, säger Johansson till Smålandsposten

Linnéa och Louise till LPGA

Efter halva kvalet drogs en första kvalgräns. Johansson var då på rätt sida med liten marginal. Men till slut lyckades hon alltså ta sig hela vägen in och efteråt var hon lättad.
– Klart man var lite orolig och nervös att man inte skulle klara det man vill göra, men det gick bra till slut, säger Johansson.

Ett klarat kval innebär Kategori-14 status på LPGA Tour, vilket i sin tur innebär ett visst antal garanterade starter på den stora damtouren i väster.

Utöver Linnéa Johansson och Louise Ridderström är Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, Madeleine Sagström och Linnéa Ström klara med full kategori på LPGA Tour nästa säsong. Dessutom kommer Dani Holmqvist inleda året med en “medical exemption”, då hon fick årets säsong förstör av en utdragen skada.

Nästa LPGA Tour-säsong inleds i januari 2020.Text: Jesper Johansson • 2019-11-05
TournyttLinnéa JohanssonLouise RidderströmLPGA TourTournytt
Scroll to Top