5de365d336fda

Tournytt

Johansson bästa svenska i maratonkvalet

Flera svenskor är bra med i kvalet till LPGA Tour. Bäst av alla blågula är Linnéa Johansson.

Text: Jesper Johansson • 2019-10-31 Uppdaterad 2019-12-12

Fem rundor av åtta är spelade i kvalet till LPGA Tour. Bäst av alla är kinesiskan Muni He, som totalt är 16 under par. I och med det leder hon med sex slag ned till de delade tvåorna Elizabeth Szokol och Hee young Park. 

Bästa svenska är Linnéa Johansson. Efter 90 spelade hål är hon ett över par, vilket innebär en delad 38-plats. Under onsdagen gjorde svenskan en dubbel, två bogeys, fem birdies och tio par.

Näst bästa svenska är Louise Ridderström, +4, delad 54. Ytterligare två slag efter är Frida Kinhult som därmed är delad 63.

När alla åtta ronder är spelade kommer topp-45 med delningar att få en kategori på LPGA tour. Ytterligare ett antal spelare får därefter en kategori på undertouren Symetra Tour.

Här är toppen av ledartavlan i kvalet:

Johansson bästa svenska i maratonkvalet

Det är dock inte bara aspirerande LPGA Tour-spelare som gör upp på golfbanan. Även fullvärdiga medlemmar på damernas största tour tävlar. I Asien spelas Taiwan Swinging Skirts LPGA Presented by CTBC och ledare är Mi Jung Hur. Sydkoreanskan är sex under par, ett slag före Minjee Lee och Nelly Korda. 

Anna Nordqvist är enda svenska i tävlingen. Efter 18 spelade hål är hon delad 19, ett under par.Text: Jesper Johansson • 2019-10-31
TournyttLinnéa JohanssonLPGA TourTournytt
Scroll to Top