5de365e1e8305

Tournytt

Sörenstam blir första kvinna i fader- och sontävlingen

Annika Sörenstam blir första kvinna att tävla i PNC Father Son Challenge.

CM Hellsten • 2019-10-30

Varje golfår på herrarnas amerikanska veterantour brukar avslutas med den lättsamma tävlingen PNC Father Son Challenge som består av 36-håls scramble.
Här får de profilstarka spelarna chansen att tillbringa tid tillsammans med sina barn – samtidigt som de tävlar om stora summor.
I potten finns 1 085 000 dollar – motsvarande 10,5 miljoner kronor.

Svensk Golf Podcast DOKUMENT: Sörenstams historiska start mot männen

Evenemanget startade 1995 och ifjol var det Davis Love III och sonen Dru Love som vann tävlingen.
2019 skrivs historia när Annika Sörenstam blir första kvinna att tävla i PNC Father Son Challenge som avgörs 7–8 december på Ritz-Carlton Golf Club i hemstaden Orlando, Florida.

Annikas spelpartner blir pappa Tom.
– Jag är hedrad att få spela PNC Father Son Challenge med min pappa. Jag har tittat på tävlingen tidigare och du kan verkligen se hur speciellt det är för alla deltagare. Eftersom mina barn är lite för unga så är jag glad att kunna spela med pappa. Vi kommer att ha roligt, säger Annika Sörenstam till LPGA.

Svensk Golf Podcast: DOKUMENT: Så blev Annika Sörenstam bäst i världen

Annika Sörenstams make, Mike McGee, kommer att vara hennes caddie medan Tom Sörenstam får sin andra dotter, Charlotta, på bagen.
I maj 2003 utmanade Annika Sörenstam männen på PGA Tour – den historiska händelsen kan du lyssna på i Svensk Golf Podcast dokument.

Lyssna på dokumentet här:


Scroll to Top