Safeway Open – Preview Day 3

Tournytt

Callaways senaste värvning: En basketstjärna

Henrik Stenson, Alex Norén, Sergio Garcia, Phil Mickelson och Stephen Curry. Alla är de under kontrakt med utrustningstillverkaren Callaway.

Jesper Johansson • 2019-10-22

När Steph Curry inte spelar basket byter han gärna ut parkettgolvet mot golfens gröna ytor. Amerikanen är till vardags en del av Golden State Warriors och en av NBA:s största stjärnor. Kanske kan han i framtiden bli en lika stor profil inom golfen.

Amerikanen har vid flera tillfällen spelat på Web.com Tour och ska vara värd för sin egen tävling framöver. Under de senaste åren har han spelat golf med utrustning från Callaway efter att de haft ett informellt samarbete. Nu har de större planer för framtiden tillsammans.
“Tillsammans ska vi och Steph Curry ta initiativ för att få sporten att växa och bli mer tillgänglig i de områden av ungdomar som i dag är underrepresenterad i sporten” säger Callaway i ett pressmeddelande.

Stephen Curry satte sitt första utslag – i en mugghållare!

Curry själv säger så här:
“Jag är mer än exalterad över att få jobba tillsammans med Callaway Golf. Deras känsla för att tänka utanför boxen i arbetet för hur vi tillsammans kan få golfen att växa är oöverträffad.”

Stephen Curry började själv spela golf i ung ålder och har handicap +0,1. För ett par månader sedan meddelade han att han ska finansiera ett golfprogram på Howard University de kommande sex åren.


Scroll to Top