Amundi Open de France – Day Four

Tournytt

Jättehopp på rankingen efter belgarens seger

Tänk vilken skillnad en tävling kan göra. Nicolas Colsaerts hade innan inte vunnit på 7,5 år. Nu är han tillbaka i segerkolumnen och tar ett rejält kliv på rankingen.

Text: Jesper Johansson • 2019-10-21

Nicolas Colsaerts första seger på 7,5 år innebär ett rejält hopp på världsrankingen. Belgaren var inför Open De France rankad 424 i världen. Nu är han topp-200.

Det var dock inte bara belgaren som klättrade på rankingen. Även i topp skedde flera rockader. Justin Thomas, som vann CJ Cup @ Nine Bridges, klättrade en placering i toppen och är nu rankad fyra, endast Dustin Johnson, Rory McIlroy och Brooks Koepka är högre placerade.
Xander Schauffele klättrade två placeringar trots att han var spelledig. Han är nu åtta i världen och passerade därmed Bryson DeChambeau och Tiger Woods.

Efter sju svåra år – Colsaerts segrare igen


Thomas tog seger nummer 11

I Europa spelades det en Rolex Series-tävling på förra årets Ryder Cup-bana. Bäste svensk blev Marcus Kinhult, som slutade delad elva. Det innebär att han klättrar fyra platser på rankingen och nu är 128. I topp hittar vi belgaren Nicolas Colsaerts, som alltså var rankad 424 i världen inför tävlingen i Paris västra delar.
Fyra rundor och ett slutresultat på 272 slag, -12, senare är belgaren nu rankad 196.

Här är toppen av världsrankingen:

Jättehopp på rankingen efter belgarens seger

Här är svensktoppen:

Jättehopp på rankingen efter belgarens seger


Text: Jesper Johansson • 2019-10-21
TournyttEuropean TourNicolas ColsaertsTournytt
Scroll to Top