The Challenge: Japan Skins

Tournytt

Jason Day vann skinsmatchen i Japan

Inför veckans Zozo Championship i Japan spelades en lite mer avslappnad tävling mellan fyra världsstjärnor. Jason Day vann.

Text: Jesper Johansson • 2019-10-21

Tiger Woods, Rory McIlroy, Jason Day och Hideki Matsuyama spelade under måndagsmorgonen svensk tid en skins-match. Kvartetten är i Japan för att senare i veckan spela Zozo Championship men innan själva PGA Tour-tävlingen startat fick de fyra göra upp i ett helt annat, mer avslappnat, tävlingsformat.

“Skins” spelas på det sätt att alla hål har en pott, i det här fallet hissnande 20 000 dollar, ungefär 200 000 kronor. Om en spelare är bäst på hålet vinner spelaren pengarna. Om hålet delas går potten över till nästa hål, som då är värt 40 000 dollar. Utöver den enkla ekvationen var hålen värda mer ju senare in i ronden de spelades. Enkelt och lukrativt – för den som spelar bra.

Bäst spelade Jason Day under måndagen.
Australiern vann efter att ha tagit hem åtta skins, det innebar 210 000 dollar, 2 miljoner kronor. Näst bäst var Rory McIlroy och Tiger Woods som båda vann 60 000 dollar, Tiger slutade dock tvåa då han spelade in samma summa men med ett mer vunnet skin. Hideki Matsuyama vann ett hål och tog hem 20 000 dollar.

Utöver själva tävlingen var det flera sidotävlingar under jippomatchen. På ett hål spelade golfproffsen tillsammans med sex rugbyproffs, som är i landet för att delta i deras sports världsmästerskap. På ett annat hål var alla spelare tvungna att spela med endast en klubba. Jason Day slog där ett helt perfekt bunkerslag – med en järnfyra…

På torsdag spelas första PGA Tour-tävlingen i Japan. Redan nu är festen igång i och med veckans inledande Skins-match mellan de fyra världsstjärnorna. Om Jason Day lyckas vinna den stora tävlingen är än så länge oklart. Om han gör det lär han vilja göra det i sina egna kläder. För när temperaturen sjönk var han tvungen att sätta på sig en värmande väst. Han hade ingen med sig, så därför fick han låna Tiger Woods.Text: Jesper Johansson • 2019-10-21
Tournytt19:e håletHideki MatsuyamaJason DayPGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Scroll to Top