The Challenge: Japan Skins

Tournytt

Efter påhoppet: ”Jag och Brooks är goda vänner”

Ett ordkrig (nåja) har utbrutit mellan Brooks Koepka och Rory McIlroy. Efter att amerikanen sågat nordirländaren har McIlroy nu svarat.

Text: Jesper Johansson • 2019-10-21

Brooks Koepka kom in i en presskonferens under förra veckan svingandes. Amerikanen fick en fråga om rivaliteten mellan honom och Rory McIlroy. Svaret var tydligt:
– Jag har varit här på PGA Tour i fem år. Rory McIlroy har inte vunnit en major sedan dess. Så för mig finns det här ingen rivalitet, sa Koepka.
– Jag är bäst i världen. Jag har tom gata framför mig och tittar inte i backspegeln. Jag ser inte hur det kan finnas en rivalitet. 

Ingen rivalitet enligt Koepka: ”Rory har inte vunnit en major på fem år”

Rory McIlroy fick under måndagens jippotävling en möjlighet att bemöta de hårda orden från sin tourkollega. Nordirländaren tog påståendet med ro.
– Det är lite lurigt. Vi sitter på presskonferenser och får frågor om andra spelare och man undrar varför frågorna inte handlar om en själv. Och vad Brooks sa är inte fel. Han har varit den bästa spelaren i ett par år.
– Jag behöver inte påminnas om mitt majorfacit de senaste åren, du vet, sa Rory McIlroy med ett leende under ronden där han mötte Jason Day, Tiger Woods och Hideki Matsuyama i en Skins-match.

Anledningen till att hela rivaliteten blivit en snackis är att McIlroy efter tourfinalen själv kallade deras relation på touren för just det, en rivalitet. Detta eftersom Koepka besegrade honom i Memphis i början av augusti och McIlroy gjorde detsamma under tourfinalen i slutet av samma månad. Men trots att världsettan inte var rädd för att såga McIlroy är nordamerikanen förstående till kommentaren och tar inte illa upp. I alla fall inte offentligt.
– Om man läser Brooks citat utan kontext förstår jag varför det blivit så stort. Men jag och Brooks är lugna. Vi är goda vänner. Jag har varit glad för hans skull och det har varit kul att se honom spela så bra som han gjort de senaste åren. Och jag är säker på att han kommer fortsätta på samma sätt framöver.Text: Jesper Johansson • 2019-10-21
TournyttBrooks KoepkaPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top