Open de Espana – Day One

Tournytt

Kinhult och Lemke bäst av svenskarna i Paris

Niklas Lemke satte en av fredagens bästa scorer (67) på Le Golf National och Marcus Kinhult fortsätter att nosa på den där riktiga storformen. Svenskduon delar 20:e plats inför helgens spel på den förra Ryder Cup-banan. – Jag gillar banan oerhört mycket. Den är väldigt rättvis, slår man bra slag så kan man göra bra

Text: Martin Strömberg • 2019-10-19

Niklas Lemke satte en av fredagens bästa scorer (67) på Le Golf National och Marcus Kinhult fortsätter att nosa på den där riktiga storformen.

Svenskduon delar 20:e plats inför helgens spel på den förra Ryder Cup-banan.

– Jag gillar banan oerhört mycket. Den är väldigt rättvis, slår man bra slag så kan man göra bra resultat, berättade Lemke för Visasat efter sin fina rond i tuffa förhållanden.

 

Kinhult och Lemke bäst av svenskarna i Paris

Lemke är på plats 117 på Race to Dubai-listan och behöver göra en bra tävling för att avancera upp bland de 110 som får behålla kortet utan att kvala.

– Det är svårt att inte tänka på det men det är ju bara att fortsätta spela bra så tar det hand om sig självt.

Marcus Kinhult behöver inte oroa sig över sin ET-status efter segern i British Masters i maj. 23-åringen från Fiskebäckskil var på väg mot en riktig topplacering under andra dagen då han var totalt fem under efter 15 hål.

 

 

Kinhult och Lemke bäst av svenskarna i Paris

 

Tyvärr tvingades han notera en trippelbogey på sitt 16:e hål, banans sjunde. Kinhults drive hamnade i ett snudd på ospelbart läge strax utanför fairway men han fick ingen fri dropp.

– Jag kunde inte få klubban på bollen och gjorde några misstag i rad där och sedan en treputt på det. Det var lite surt och dåligt.

Men trots det olyckliga hålet pekar formen uppåt för Kinhult som just nu parkerar på plats 35 på Race to Dubai-listan och han kommer att få spela vad och var han vill under resten av hösten.

–Det var egentligen en ganska stabil stressfri rond fram till dess och väldigt stabilt långt spel. Det ska bli en kul helg och uppgiften är väldigt tydlig, nu gäller det bara att utföra den.

Både Lemke och Kinhult är två under par och sju slag bakom ledande belgaren Nico Colsaerts.


Text: Martin Strömberg • 2019-10-19
TournyttEuropean TourMarcus KinhultNicolas ColsaertsNiklas LemkeTournytt
Scroll to Top