Tournytt

Fick 10 pliktslag – trodde lägesförbättring gällde

Marcel Siem diskvalificerade sig själv i Open de France.

CM Hellsten • 2019-10-18

Under seniormajorn i USA som Helen Alfredsson vann fick även Lee Ann Walker stora rubriker efter sin regelmiss som resulterade i 58 (!) pliktslag.
Även under rond 1 av Open de France uppstod en uppmärksammad regelincident.

Majorspelarens tabbe resulterade i 58 (!) pliktslag

Marcel Siem var +1 (37 slag) efter halva rundan på torsdagen.
Golf Channel rapporterar att tysken under sina första nio hade tagit upp bollen, tvättat den och lägesförbättrat vid fem tillfällen eftersom han trodde att lägesförbättring tillämpades under ronden.

Det resulterade i 5×2 pliktslag.
– Det var lite för mycket för min del och jag diskvalificerade mig själv. Jag kände att jag var skyldig en förklaring, skrev Marcel Siem på Facebook

39-åringen får nu åka till kvalskolan för att försöka fixa nytt ET-kort.

Svensk Golf Podcast: Allt du måste veta om golfens nya regler


Scroll to Top