The CJ Cup @Nine Bridges – Round One

Tournytt

Stabil start av Presidents Cup-jagande Jason Day

Jason Day lyckades inte ta sig in i Presidents Cup med sina egna resultat. Nu hoppas han bli ett kaptensval till matchen mot USA. Men han måste bevisa sig i tuff konkurrens.

Jesper Johansson • 2019-10-17

I mitten av december ska Presidents Cup avgöras på Royal Melbourne. USA ska möta resten av världen exklusive Europa och många spelare är på jakt efter de åtråvärda platserna i lagmatchen.

En av de spelare som kanske är lite extra angelägen att vara med är Jason Day. Forne världsettan är uppväxt i värdlandet så familj och vänner lär vilja se honom och hans kollegor försöka vinna mot USA för första gången sedan 1998. 

Men för att det ska ske måste han först och främst bli en del av laget. Day har ingen chans att få en automatisk plats men hoppas kunna imponera på kapten Ernie Els så pass mycket att han blir utvald av sydafrikanen. Och kampanjen för att ta en plats har startat bra.

Efter ett varv i veckans PGA Tour-tävling i Sydkorea, The CJ Cup @ Nine Bridges är Jason Day trea efter en 66-rond.
– Det är tråkigt att jag inte kunde ta mig in i laget för egen maskin. Men det var en påminnelse att ingenting är gratis i den här sporten, sa Jason Day efter ronden som innehöll tolv par och sex birdies.
– Jag vill verkligen vara en del av laget och jag tror jag är en tillgång för internationella laget. Att matchen spelas i mitt hemland ger mig en fördel och jag har varit framgångsrik på Royal Melbourne tidigare. 

Men Jason Day har konkurrens.
Många skickliga spelare är utanför de åtta som tog sig in i laget via egna meriter. Bland annat de två spelarna som är framför honom på ledartavlan, samt den spelare som är bakom.
För varken Beyong Hun An, Joaquin Niemann eller Danny Lee är med i laget i dagsläget.

Här är toppen av ledartavlan:

Stabil start av Presidents Cup-jagande Jason Day

Lagen innan kaptensvalen:

Internationella laget

Redan klara: Hideki Matsuyama
  Adam Scott
  Louis Oosthuizen
  Marc Leishman
  Abraham Ancer
  Haotong Li
  CT Pan
  Cameron Smith
Ernie Els kaptensval: Vakant
  Vakant 
  Vakant 
  Vakant 

Amerikanska laget

Redan klara: Dustin Johnson
  Justin Thomas
  Brooks Koepka
  Matt Kuchar
  Xander Schauffele
  Webb Simpson
  Patrick Cantlay
  Bryson DeChambeau
Tiger Woods kaptensval: Vakant
  Vakant
  Vakant 
  Vakant 

Scroll to Top