Open de France – Day One

Tournytt

Kinhult bäste svensk i Paris

Vackra Le Golf National är spelplats för veckans ET-tävling. Alex Norén har historiskt spelat enastående på banan. Men efter 18 hål är det Marcus Kinhult som är bäste svensk i årets upplaga.

Text: Jesper Johansson • 2019-10-17 Uppdaterad 2019-12-12

Alex Norén har ett speciellt band till Le Golf National, där veckans Open De France spelas.

2018 lyckades han i juni vinna tävlingen. Några månader senare var han med i det europeiska laget som vann Ryder Cup på samma plats.

Men om 2019 ska bli ett lika minnesvärt år på banan för svensken har han en hel del att göra. Detta efter en inledande 72-rond på banan belägen i Paris västra delar.
Svensken började på hål 10 och gjorde två raka bogeys innan han studsade tillbaka och efter sex hål åter var på par. Därefter blev det nio par, en dubbel, en bogey och en eagle för att därmed spela ihop en score ett över par.

TV: Norén sänker Ryder Cup-putten – igen!

+1 innebär att Norén i skrivande stund är delad 79 och därför behöver han göra en bättre runda under fredagen för att inte behöva gå på något museum eller se någon annan av Paris sevärdheter i helgen.

Bäste svensk är Marcus Kinhult. Skaftö-spelaren är två under par, vilket innebär att han delar 18-platsen med ytterligare tre spelare. Två av dem är fransoser – Alex Levy och Frederic LaCroix.
Leder gör sydafrikanen George Coetzee, -6.