The CJ Cup @Nine Bridges – Round One

Tournytt

Hovland historisk – slog PGA Tour-rekord

Viktor Hovland har varit proffs i mindre än fyra månader. Trots det har han redan skrivit in sig i PGA Tours historieböcker.

Jesper Johansson • 2019-10-17

Trots att Viktor Hovland ännu inte vunnit på PGA Tour är han en av de spelare som, enligt många, har ljusast framtid inom golfen.

Norrmannen spelade i somras sin sista tävling som amatör (US Open) för att sedan överge den karriären och istället bli proffs. Det innebar att han hade sju sponsorinbjudningar på sig att spela in tillräckligt mycket poäng för att bli en del av årets PGA Tour-säsong.

Norske stjärnskottet: ”Sverige får hela tiden fram nya spelare”

Han klarade det – nästan. Det saknades några få hundra poäng och därför var Hovland tvungen att ta sig in till touren via Korn Ferry Tours slutspel. Väl där lyckades han nästan vinna en tävling och kortet till säsongen 2019-2020 på PGA Tour var ett faktum.

Årets säsong på PGA Tour inledde Hovlnad i A Military Tribute at The Greenbrier. Där blev det en delad tiondeplats. Nu spelar han sin andra tävling på touren för säsongen, CJ Cup @ Nine Bridges, och efter 18 spelade hål är talangen delad 15, tre under par.
Det är förstås för tidigt att säga om Hovland kommer bli en världsstjärna i många år framöver, även om mycket tyder på det. Bland annat hans senaste bedrift.

För öppningronden i Sydkorea slog nämligen ett 36 år gammalt rekord: 

Viktor Hovland har i 18 raka rundor haft en score på 60-talet.
1983 började man räkna antalet rundors resultat och efter torsdagsvarvet passerade han Bob Estes gamla rekord på 17 från år 2001.

Sedan resultatraden inleddes har Viktor Hovland en snittscore på 66,59 och han har, sedan 30 juni, inte slutat sämre än på en 16:e plats.

Efter bedriften hyllades norrmanen av Suzann Pettersen.


Scroll to Top