Shriners Hospitals For Children Open – Round Two

Tournytt

Sviten i fara: Mickelson kan rankas lägre än på 26 (!) år

1 351 veckor i rad har Phil Mickelson varit rankad topp-50 i världen. I veckan kan eran vara över.

Jesper Johansson • 2019-10-15

26 november 1993. Det var senast Phil Mickelson rankades utanför topp-50 i världen. En snabb titt på Wikipedia visar att amerikanen har rankats topp-50 längre än tiden sedan Apartheid upphörde i Sydafrika och Lasermannen dömts för mord. På Svensktoppen var det vid tiden Nick Brogen med “Du är det finaste jag vet” som regerade Brooks Koepka var tre år gammal. Justin Thomas sex månader.

Det var ett kvarts sekel sedan Phil Mickelson inte var en av världens 50 bästa herrgolfare. Men det. Finns en risk att sviten nu bryts.

Amerikanen är rankad 47 i världen men beroende på vad som händer i veckans CJ Cup i Sydkorea kan sviten nu brytas. Det är förstås omöjligt att förmedla alla olika scenarion som kan ske, då allt baseras på Mickelsons resultat – men också alla andras.

Världsranking-gurun “Nosferatu” på Twitter skriver ett sätt “Lefty” kan förstöra den 1 351 veckor långa raden av placeringar topp 50:

• Phil Mickelson slutar utanför topp-52
• Beyong Hun An slutar innanför topp-52
• Tyrrell Hatton slutar innanför topp-25
• Cam Smith slutar innanför topp-18
• Shugo Imahira slutar innanför topp-5 i Japan

Dessutom finns det en möjlighet att spelare som är rankade lägre än Mickelson gör ett fint resultat för att på så sätt passera amerikanen. Om fyra spelare av Alex Norén, Erik Van Rooyen, Joaquin Niemann, CT Pan, Jazz Jannewattananond, Charles Howell III, Jason Kokrak, Corey Conners och Colin Morikawa gör ett bra resultat i helgen samtidigt som Phil Mickelson inte gör det kommer han att se sitt namn utanför topp-50 i världen.

Det är förstås mycket som kan hända. Enligt “Nosferatu” är det ungefär tio procents stor chans att något av de här två alternativen sker. Det som dessutom talar för att Mickelsons svit innanför topp-50 lever vidare är att han har allt i egna händer. För vid ett bra resultat kommer amerikanen förstås fortsatt vara på rätt sida 50-gränsen.


Scroll to Top