5de3674acbb8e

Tournytt

Lättspelad nyhet från Cobra

Cobra lanserar ett nytt järn skapat för golfaren som kanske inte riktigt har samma svinghastighet som tidigare.

Jesper Johansson • 2019-10-15

För tre år sedan inledde utrustningstillverkaren Cobra ett projekt som innebar att de skulle ta fram ett nytt järnset för de spelare som behöver så mycket hjälp som möjligt. Nu är de redo att presentera nyheten de döpt till T-Rail.

Järnen är byggda på samma principer som återfinns i hybrider; bred sula och ihålig konstruktion. Men till skillnad från hybrider är de här klubborna gjorda för klassiska järnklubbors skaftlängder för att göra de än mer lättslagna.

Den breda sulan och ihåliga konstruktionen gör att man kunnat flytta vikten mot sulan vilket ger bollen en högre utgångsvinkel, vilket i sin tur ger spelare med en lägre svinghastighet mer längd i slagen. Sulan är också försedd med “rails” som vi tidigare kunnat se på Cobras woods och hybrider. Det här gör att klubban har en bättre kontakt med marken och därmed ökar hastigheten på slagen. 

Trots att klubborna är skapade för att underlätta golfen menar dock Cobra att det här inte ska klassas som en nybörjarklubba, utan riktar sig snarare till golfare som tappat lite svinghastighet med åren.
“Cobra ser T-Rail mer som klubbor att landa i efter många år på golfbanan, än klubbor att växa med. Det här är klubborna som aldrig sviker den som i sinnet är en lika bra golfare idag som när hen var på topp för 20 år sedan”, skriver de i ett pressmeddelande.

För herrar består ett set Cobra T-Rail av en hybridfyra och sex hybridjärn, 5-PW. För damer består setet av en hybridfemma och sex hybridjärn, 6-PW samt SW.

Våra första intryck:

Det här är en extremt lättslagen golfklubba. Det krävs i stort sett ingenting för att få upp bollen i luften. Att det här är en klubba som håller vad den lovar, höga utgångsvinklar, kan vi slå fast redan efter ett par slag. Ljudet är förvånansvärt behagligt trots sin ihåliga konstruktion och känslan är mjuk – men odefinierbar. Men oavsett var man träffar på klubbhuvudet är det här en klubba som kommer generera längd för spelare med lägre svinghastighet och för den spelaren som är i behov av höjd på slagen är det här något att kika lite extra på.
Utseendet då? Cobra har gjort sitt yttersta för att dölja den stora utbuktningen på baksidan genom en reflex/skugga som topplinjen kastar på “kronan”. Det gör att storleken visuellt minskar, samtidigt går det inte att dölja vad som finns där bakom.


I butik: 1 november 2019
Pris: 9 000 kronor

Lättspelad nyhet från Cobra
Lättspelad nyhet från Cobra
Lättspelad nyhet från Cobra

Scroll to Top