Porsche European Open – Previews

Tournytt

Thomas rondtid: Under två timmar

Thomas Pieters gillar att spela snabbt. Under söndagen lyckades han ta sig runt ET-banan i Italien under två timmar.

Jesper Johansson • 2019-10-14

En timme och 59 minuter. I helgen lyckades kenyanen Eliud Kipchoge springa ett helt marathon på den här tiden. Ett nytt rekord och en stor milstolpe inom konditionsidrott.

Det här skedde i Wien, Österrike. I landet söder om marathon-miraklet var det en annan idrottare som lyckades ta sig runt på samma tid. Avståndet var visserligen inte lika långt, men Kipchoge behövde inte spela golf samtidigt.

Efter en svag lördagsrond fick Thomas Pieters äran att spela först på söndagen och göra så i ensam majestät. Han valde då att göra det joggandes.

Tre birdies, en trippel och resten par innebar att han till slut blev delad 68, +4. Men bedriften kvarstår: Snitthastigheten 396 sekunder per golfhål, alltså lite över sex minuter gjorde att Thomas Pieters med caddie och protokollförare lyckades ta sig runt banan under två timmar.

På sociala medier publicerade sedan belgaren en bild som visar att han brände 1 333 kalorier och snittade 122 i puls under ronden. Till detta skrev han “Make golf great again”.

Ryan Fox lyckades få de avslutande metrarna på film och visar då upp hur personen som sköter scoren var tvungen att jogga med de båda.


Scroll to Top