Stone Irish Challenge – Day 3

Tournytt

Efter andraplatsen: Klättrar 172 platser på rankingen

Oscar Lengdén föll på det tredje särspelshålet på Challenge Tour i helgen. Bittert, förstås. Men som plåster på såren får han se sitt namn betydligt högre på världsrankingen.

Text: Jesper Johansson • 2019-10-14

Bernd Wiesberger tog i veckan sin tredje seger på Eurpean Tour för säsongen. Segern i Italian Open innebär att han nu är i ledning av säsongslånga tävlingen Race to Dubai, som avgörs senare i höst.

Segern innebär också att österrikaren klättrar på världsrankingen till en plats han aldrig tidigare varit. 

2016 var han rankad 23 i världen. Nu, efter tredje segern på kort tid, är han rankad 22:a.

I övrigt skedde en del förändringar i toppen av rankingen trots att många var spellediga. Justin Thomas klättrade två platser vilandes och är nu rankad femma i världen. Webb Simpson tog också en plats och är därmed rankad 12 i världen. Inte heller han spelade golf i veckan.

Här är toppen av världsrankingen:

Efter andraplatsen: Klättrar 172 platser på rankingen

Den svensk som hade den mest framstående positionen i helgen var Oscar Lengdén. På Challenge Tour lyckades svensken ta sig till särspel efter att ha tagit sig till –11 på Irland. Där ställdes han mot spanjoren Emilio Cuartero Blanco. Efter tre särspelshål skulle spanjoren gå segrande ur striden, men Oscar Lengdén tog en viktig andraplats för att därmed blanda sin i poängen för att ta sig till European Tour kommande säsong.

Dessutom syns det på världsrankingen. Oscar Lengdén var rankad 595 i världen inför Stone Irish Challenge. Nu är han rankad 423:a.

Här är svensktoppen på rankingen:

Efter andraplatsen: Klättrar 172 platser på rankingen


Copy Embed Code


Text: Jesper Johansson • 2019-10-14
TournyttBernd WiesbergerChallenge TourEuropean TourOscar LengdénTournytt
Scroll to Top