Golf European Tour- Italian Open Day 4

Tournytt

Österrikarens fantastiska comeback

Wiesberger tog tredje årssegern efter långa skadeuppehållet

Martin Strömberg • 2019-10-13

Det blev ingen seger för Matthew Fitzpatrick som ledde stora delar av Italian Open.

En drive out-of-bounds på det nionde hålet kostade engelsmannen en dubbelbogey och när österrikaren Bernd Wiesberger gjorde birdie på samma hål var han förbi.

– Ett misstag kostade mig segern idag och det svider. Jag är här för att vinna men kunde inte skjuta tillräckligt lågt, det är ändå en bra vecka, sa en besviken Fitzpatrick efteråt.

Desto nöjdare och gladare var naturligtvis den 34-åriga österrikaren.

Efter en sju månader lång skadefrånvaro i fjol har han gjort en smått sensationell comeback i år. Segern på Olgiata utanför Rom idag var hans tredje i år och han klättrar nu upp till ledningen av Race to Dubai och upp till sin bästa placering på världsrankingen någonsin, en 22:a plats.

Totalt var detta Wiesbergers sjätte ET-sger.

– Det har varit en fantastisk sommar för mig och receptet har varit exakt samma varje gång, jag bara njuter och har kul på banan. Jag är positiv bara över att få spela och vet hur tråkigt det är att behöva avstå den här typen av tävlingar, sa en lycklig Wiesberger.

För svensk del avslutade Marcus Kinhult med en 69 och slutade på en fin delad 18.e plats.

Sebastian Söderberg gick på 68 avslutningsdagen och blev delad 25:a medan Alex Noren var delad 34:a efter en 69:a. Joakim Lagergren kompletterade den svenska kvartetten med en delad 60:e plats efter 69 slag på söndagen.

Resultaten:

Österrikarens fantastiska comeback

Scroll to Top