5de367d89e7c7

Tournytt

Mickelsons mirakelslag: använder driver från en buske

Det är inte varje dag man ser en spelare använda sig av drivern från en annan plats än tee. Än mer sällan ser man den användas från en buske...

Jesper Johansson • 2019-10-09

Phil Mickelson höll hov i helgen.
Resultatet i Shriners Hospitals for Children Open var kanske inget vi kommer minnas om något år eller så, då han slutade delad 61:a i Las Vegas.

Men vad gör det när han först slog ett järnslag från en väg:

Ett otroligt golfslag signerat “Lefty”. Men han var inte klar här. Under lördagen hamnade nämligen amerikanen i en buske, även den här gången till vänster om fairway.

På det nionde hålet slog han en sned drive som fastnade i en buske och istället för att slå ett kort järn eller kanske droppa bollen med ett slags plikt valde amerikanen att slå till bollen med – sin driver.

 

På Twitter förklarade sedan amerikanen sitt underliga beslut.
“Anledningen till att jag slog driver var träffytans storlek. Bollen befann sig 30 centimeter över marken och jag var rädd för att luftsvinga med en klubba som har mindre träffyta, som en trätrea eller ett långt järn. Jag slog bollen 45 meter ifrån green och mitt i fairway, så det fungerade.”

Trots att Phil Mickelson räddade sig själv ut från läget misslyckades han med tredjeslaget på par 5-hålet och till slut blev det ett par för Mickelson.

TV: Phils räddningsaktion från golfbilsvägen


Scroll to Top