5de3680ea693e

Tournytt

TJUVKIKA: Så kommer Ryder Cup-banan i Italien att se ut

Nästa gång Ryder Cup tar sig till Europa är det på Marco Simone utanför Rom som tävlingen spelas. Den ska byggas om till dess och nu har en första ritning av nya designen tagits fram.

Jesper Johansson • 2019-10-07

Det har gått ett år sedan Europa vann Ryder Cup på Le Golf National i utkanten av Paris. Om ett år är det dags igen för klassiska lagtävlingen mellan USA och vår egen kontinent. Den gången spelas tävlingen på Whistling Straits i Wisconsin och dramatik lär vänta på banan där PGA Championship tidigare spelats.

Hur det går där återstår att se, kanske kommer Europa att försöka försvara titeln när det är dags för nästa tävling på europeisk mark – eller så är det tolv revanschsugna spelare som kommer bege sig ut på Marco Simone Golf & Country Club. 

Oavsett lär det, som det nästan alltid blir när USA och Europa möter varandra, bli en dramatisk tävling som spelas utanför Rom. Och banan ska lagom till tävlingen ha genomgått en restaurering för att hålla den standard som krävs för att hålla i en tävling av den här kalibern.

Hur banan kommer se ut? Ja, här kan du få ett smakprov:

Tävlingen kommer att spelas 30 september till 2 oktober 2022.


Scroll to Top