Shriners Hospitals For Children Open – Final Round

Tournytt

Oturlig Cantlay i Las Vegas: ”Sur smak i munnen”

Det vill sig inte för Patrick Cantlay i Las Vegas. Två år i rad har han slutat tvåa på TPC Summerlin.

Jesper Johansson • 2019-10-07

Las Vegas, en stad känd för sina casinon och jakten på lycka. Men för Patrick Cantlay verkar staden vara allt annat än lyckosam. Amerikanen har nämligen, för andra året i rad, förlorat på målsnöret när Shriners Hospitals for Children Open ska avgöras. 

Tävlingen som spelas på TPC Summerlin utanför staden i Nevada avgjordes i ett särspel under söndagen och vinnaren blev Kevin Na. Han vann mot just Cantlay som redan under de ordinarie 72 hålen var nära att vinna tävlingen.

Med två hål kvar att spela var han nämligen ett slag bättre än Kevin Na. Men så kom hål 17, ett par 3-hål. Och där blev det en plump i protokollet efter ett vattenbesök.
Till slut blev det en bogey på hålet vilket innebar att han var i delad ledning med Kevin Na när det återstod ett hål att spela.

På det avslutande hålet hade amerikanen en sju meter lång birdieputt. Om den skulle sitta, ja då skulle det bli en seger för honom. Men Las Vegas och Patrick Cantlay är bevisligen ingen bra kombination.

Se den avslutande putten här, och reaktionerna från honom och Kevin Na.

I särspel lyckades Kevin Na vinna efter att ha gjort en birdie på det andra hålet. Efteråt var han förstås överlycklig. Hans motståndare var desto mer besviken.
– Det lämnar en sur smak i munnen. Det är två år i rad nu på den här platsen. Jag spelade bra hela veckan. Förhoppningsvis kan jag ta med det bra spelet till de resterande tävlingarna i år, sa Cantlay efter ronden.


Scroll to Top