Safeway Open – Final Round

Tournytt

DeChambeaus nya plan: ”Jag ska bli större”

Om 1,5 månader kommer Bryson DeChambeau åter ta sig ut på golfbanan för att tävla. Planen är att han ska göra det med en helt ny, starkare, kropp.

Jesper Johansson • 2019-10-07

Bryson DeChambeau är inte rädd för att testa något nytt. Amerikanen är känd för att pyssla med sin utrustning och testa olika saker för att på så sätt nå bästa resultat. På grund av det spelar han bland annat med golfklubbor som är lika långa. Dessutom sysslar han mycket med mental träning för att vara så väl förberedd som möjligt för tuffa situationer ute på banan.

Bryson DeChambeau kontrollerar hjärnan – och förbättrar sitt spel

Nu berättar han att han ska ta nästa steg i sin träning. För om utrustningen och den mentala biten är tipp-topp är det något som fortfarande kan förbättras – fysiken.

Amerikanen, som slutade delad fyra i Shriners Hospitals for Children Open, berättade att han nu ska vara spelledig i 1,5 månader och att vi därefter kommer se en ny person ute på banan.
– Jag ska bli större. Mycket starkare. Eller ja, kanske inte nödvändigtvis större men i alla fall betydligt starkare, sa han i en intervju efter tävlingen i Las Vegas.
– Antagligen kommer jag se större ut och det här ska bli en rolig period. Jag har aldrig haft en möjlighet att göra det här och det här ska bli väldigt roligt.

Mickelson ser ut att ha tappat en hel Mickelson i vikt

Bryson DeChambeau ska arbeta tillsammans med Greg Roskopf, samma person som golfaren anlitade då han ville studera sina synapser i hjärnan. Enligt Bryson DeChambeau är målet att “de neurologiska trösklarna blir lika höga som de mekaniska”, alltså att han ska bli så pass stark att han når den kroppsligt maximala möjligheten att spela golf.

Tanken är att han ska gymträna hemmavid och besöka sin tränare i Denver, Colorado, för att säkerställa att kvalitén är god på träningen. Planen är att inleda sin träning med bålen och därefter utvidga träningen mot ben, bröst och armar.
– Man kommer se en ganska stor förändring i min kropp till det bättre. Jag kommer att slå bollen betydligt längre.


Scroll to Top