Dow Great Lakes Bay Invitational – Round Two

Tournytt

Hedwall säkrade kortet – trots tung avslutning

Caroline Hedwall slutade på delad 12:e plats i Volunteers of America Classic och säkrade därmed fortsatt spel på LPGA Tour nästa säsong.

Erik Hallberg • 2019-10-06

Veckans tävling på LPGA Tour var extra viktig för flera spelare. Detta då veckans tävling var den sista där man räknade poäng för att få fram de spelare som får fortsätta på touren nästa säsong utan att kvala.

För att säkra ett kort krävdes det att man var topp 100 på LPGA Tours ranking, Race to the CME Globe, efter veckans tävling.

Caroline Hedwall gick in i veckans tävling på plats 100, alltså precis på rätt sida gränsen, och behövde därmed prestera.

Efter tre spelade ronder hade Hedwall satt sig i en guldsits för att säkra sitt kort då hon gick in i söndagen som delad sexa efter scorerna 69-67-69 (par 71).

Väl i söndagens spel inledde Hedwall riktigt stabilt och var tre under par efter tretton spelade hål. Hon hade då bra chans på en topp 5-placering.

Men så gjorde Hedwall dubbelbogey på hål 14 följt av bogeys på både 16 och 18.

Söndagsscoren skrevs till 71 slag, på par, och slutscoren till -8 vilket räckte till en delad 12:e plats.

Hedwall säkrade kortet - trots tung avslutning

Trots att den yttersta topplaceringen uteblev är Hedwall nog rätt nöjd då hennes tolfteplats räckte för att lyfta henne hela vägen till en delad 90:e plats på rankingen. 

Kortet för nästa säsong är därmed säkrat.

I täten kämpade tre amerikanskor om segern men Brittany Altamore och Jaye Marie Green fick nöja sig med att dela på andra platsen efter att Cheyenne Knight helt undvikit bogeys på väg mot en 66-rond.

Knight tog hem tävlingen med en slutscore -20 imponerande och viktigt för amerikanskan som gick in i veckans tävling 110:a på Race to the CME Globe-rankingen.

I och med segern säkrade hon spel på LPGA Tour i två år framöver. 

Bland övriga svenskor blev Madelene Sagström bäst på en delad 32:a plats, ett under par. Sagström är redan klar för spel nästa år då hon gick in i veckans tävling som 57:a på rankingen.

Hedwall säkrade kortet - trots tung avslutning
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden.

Scroll to Top