Volunteers Of America Classic – Round One

Tournytt

Ledaren jagar första segern – och fortsatt kort på LPGA Tour

Stephanie Meadow har aldrig vunnit på LPGA Tour. Men hennes största mål i veckan är kanske inte segern, utan möjligheten att få spela på touren även nästa år.

Jesper Johansson • 2019-10-04

Stephanie Meadow är i ensam ledning av veckans LPGA Tour-tävling efter 18 spelade hål. Nordirländskan är åtta under par efter torsdagens spel och leder därmed med två slag ned till Amy Olson och Dori Carter.

Om det skulle bli en seger i tävlingen skulle det bli Meadows första på LPGA Tour. Men även om hon inte vinner finns det anledning att fortsätta jaga birdies.

Veckans tävling är nämligen den sista där man räknar poäng för att se vilka spelare som får fortsätta på touren utan att kvala. De 100 bästa kommer säkra ett kort. Efter Stephanie Meadow är på plats 110 inför veckan.
– Det här är en viktig vecka oavsett vad som händer. Jag försökte bara gå lågt och det lyckades jag med, sa hon efter ronden.
– Det har varit ett ganska tufft år, men jag har spelat bra de senaste månaderna. Så om jag bara kan avsluta nu med en bra vecka har jag inget att förlora. Jag kommer att fortsätta försöka ta smarta beslut. Jag ska inte vara överdrivet aggressiv men samtidigt ge mig själv chansen. 

Sex svenskor är med I veckans Volunteers of America Classic och några av dem är också i behov av ett upskjutet resultat för att behålla kortet till kommande säsong.

Caroline Hedwall började veckan på plats 100, alltså den sista på rätt sida kvalgränsen. Efter en inledande rond två under par är hon delad 37 i tävlingen och projiceras klättra till plats 97 på rankingen – säker mark.

Linnea Ström är delad 87 i veckans tävling, två över par. Hon inledde veckan rankad 82 och är nu projicerad att sluta 84, vilket förstås är på rätt sida 100-gränsen men trots att det kanske inte är några tätplaceringar på spel finns det anledning att fortsätta leverera för svenskan.

Här är alla svenskresultat efter dag 1:

Ledaren jagar första segern – och fortsatt kort på LPGA Tour

Och här är toppen av ledartavlan:

Ledaren jagar första segern – och fortsatt kort på LPGA Tour

Scroll to Top