TOUR Championship – Final Round

Tournytt

Koepka snuvad på “Årets spelare”: ”Jag spelar inte för utmärkelser”

Brooks Koepka hade en säsong de flesta golfarna i världen bara kan drömma om. Trots det blev han inte utsedd till "Årets spelare". Men det är inget världsettan bryr sig om.

Jesper Johansson • 2019-10-03

Brooks Koepka blev inte utsedd till “Årets spelare” på PGA Tour. Detta trots att han under säsongen vann vid tre tillfällen, varav en major. Dessutom slutade han som sämst fyra i alla majortävlingar.

Nej, istället var det Rory McIlroy som vann priset. Nordirländaren vann Players Championship, Canadian Open och Tour Championship, vilket innebär att han också vann FedExCup, den säsongslånga tävlingen på PGA Tour.

Rory "Årets spelare" enligt kollegorna

Det är spelarna på touren som röstar och enligt kollegorna var alltså Brooks Koepkas säsong inte tillräckligt bra för utmärkelsen. Inte för att Brooks Koepka bryr sig, men ändå…

Under en presskonferens inför sin säsongsdebut i Las Vegas sa amerikanen att det inte är utmärkelser han är ute efter. Det är segrarna.
– Jag spelar inte för utmärkelser, jag spelar för att vinna tävlingar. Att vinna trofféer och tävlingar. Det är klart att det hade varit härligt att vinna men . . .
– Jag tror alla här i rummet vet att LeBron James bara har blivit utsedd till NBA:s MVP (Most valuable player) vid fyra tillfällen. Men jag är ganska säker på att han har varit den bästa spelaren vid fler än de fyra säsongerna, sa Koepka till den samlade mediekåren på TPC Summerlin.

Stora ord från en stor golfare. Brook Koepka vann utmärkelsen 2018. Rory McIlroy har nu vunnit den vid två tillfällen. Frågan är vem som vinner den 2020, och om vinnaren bryr sig.

Koepka har genomfört smärtsam operation: ”Jag skrek när de gjorde det”


Scroll to Top