5de368c9902c2

Tournytt

Historien om när Adam Scott fick se Tiger Woods storhet

I början av 2000-talet var Tiger Woods världens överlägset bäste golfare. Det fick Adam Scott bevittna under ett övningsvarv en blåsig söndag i juni.

Jesper Johansson • 2019-10-03

Adam Scott är en av världens bästa golfare och har rankats etta i världen. Men till en början var han en bra bit ifrån tronen, som Tiger Woods satt på.
Och om Adam Scott inte visste om det innan blev han varse under ett träningsvarv inför US Open 2000 på Pebble Beach. 

Adam Scotts proffskarriär var i sin linda och efter att ha hoppat av college beslutade han sig för att anlita Butch Harmon som svingcoach. En annan spelare som använde sig av amerikanens metoder var en viss Tiger Woods.

Vid ett tillfälle tränade Adam Scott med Harmon då de fick besök av Tiger. Det var söndagen innan US Open-veckan och de båda skulle spela ett träningsvarv i svåra förhållanden. Adam Scott förklarade för medier vad det var han fick se från första parkett.
– Tiger Woods gjorde en dubbelbogey på hål 9 och sköt därmed en 63-rond under övningsvarvet. Jag blev häpen över vad det var jag såg. Det blåste och jag tror att jag sköt en score på par, samtidigt som jag tyckte att jag spelade bra. Jag var alltså nio slag efter honom.
– Jag tittade på Butch (Harmon) efter ronden och undrade om jag verkligen hade vad som krävdes för att bli proffs, sa Scott om händelsen.

Svensk Golf Podcast: Ronden med Tiger: “Den mest minnesvärda i mitt liv”

Det Scott inte visste, och inte resten av världen heller för den delen, var att Tiger Woods var i en vansinnig form. Veckan efter krossade han världseliten och vann US Open med 15 (!) slags marginal.
– Det fick mig att må bättre igen. Det var skönt att se att ingen spelade lika bra som han gjorde då.

Tiger Woods vann US Open på Pebble Beach och skulle sedan vinna de kommande tre majortävlingarna för att därmed genomföra en “Tiger Slam”, alltså vara titelhållare i alla majors samtidigt.

Adam Scott då?
Jovars, hans karriär tog också fart snart därefter. De kommande tre säsongerna vann han på European Tour vid tre tillfällen och blev sedan en spelare att räkna med då han flög över till USA för att vinna Deutche Bank Championship 2003 och Players Championship 2004.

Detta trots att han, antagligen, aldrig varit i en sådan form som Tiger Woods var i den där söndagen inför US Open år 2000.


Scroll to Top