5de3692e6e3aa

Linnér och Ruth bäst på Öland

Vann när Lindbytvätten Masters avgjordes på Ekerum Resort

Text: Martin Strömberg • 2019-09-27 Uppdaterad 2019-12-12

Amanda Linnér var i ledning inför den tredje och avgörande ronden. Med ett hål kvar att spela var hon fortfarande i ledning, ett slag före spelkamraten Amanda Lindahl.

En avslutade birdie från Linnér avgjorde.

– Jag är såklart jätteglad. Jag har haft ett kämpigt år men nu börjar det lossna lite så det känns jättekul. Det blev jämnt, jag hade inte än lika bra dag idag så jag fick kämpa lite mer. Det var kul och det blev spänning på slutet och jag fick avsluta med birdie så det var bra, säger Amanda Linnér efter segern.

Amanda Linnér är fortfarande amatör och efter nyår väntar college vid Arizona State University. Hon är internationellt meriterad med både lagsegrar vid EM och individuella segrar. Årets säsong har som hon själv nämnde varit kämpig.

Glädjande är då en seger kommer vid tourfinalen av Swedish Golf Tour vilket visar att Amanda trots motgångar fortsatt jobba på målvetet.

Lindahl slutade tvåa, tre slag bakom Linnér.

Tobias Ruth tog idag sin första seger på Swedish Golf Tour. Han går fotspåren av många andra av Sverige bästa spelare genom denna seger.

– Det känns väldigt skönt. Det mycket att ta in. Jag är väldigt nöjd med mitt spel, det har äntligen klickat. Det är bra vibbar här på Ekerum och jag ser redan fram emot tävlingen nästa år, säger Tobias Ruth efter segern.

Med ronder på 67, 65 och 68 verkar Tobias form var god inför tourfinalerna de kommande veckorna, först Race To Himmerland – Presented by Freja på Ecco Tour och därefter Tour Final by Pärnu Bay Golf Links på Swedish Golf Tour.

I och med dagens tävling är årets säsong för damerna färdigspelad. Segrare av Order of Merit blev Tonje Daffinrud från Norge. Hon följs av Emma Svensson, Ringenäs Golfklubb och Jessica Karls från Forsgårdens Golfklubb.

I Birdieligan presented by FJ blev det jämnt. Både Ellinor Haag och Amanda Jakobsson slutade på 74 birdies. Segern gick då till Ellinor då hon hade flest birdies vid den avslutande tävlingen.

Leaderboard herrar

Leaderboard damer

Golfbox Nordic Golf Leauge Ranking

Order of Merit Damer  

Se segerintervjuerna här nedanför.


Text: Martin Strömberg • 2019-09-27
TournyttAmanda LinnérSwedish Golf TourTobias RuthTournytt
Rulla till toppen