TOUR Championship – Round Three

Tournytt

Thomas skänker pengar per birdie till Bahamas

1 000 dollar per birdie de kommande fyra tävlingarna. Så mycket ska Justin Thomas skänka till en hjälporganisation på Bahamas.

Jesper Johansson • 2019-09-26

Justin Thomas vill förstås skjuta en så låg score som möjligt under veckans Safeway Open, hans första tävling för säsongen.
Nu har han gett sig själv ytterligare en anledning att gå lågt på Silverado Resort & Spa.

Amerikanen har nämligen meddelat att han kommer skänka 1 000 dollar, 9 800 kronor, för varje birdie han gör till Convoy of Hopes insatser på Bahamas.
Och det här inte något som bara sker den här veckan – utan i alla hans kvarvarande tävlingsstarter 2019 (fyra stycken).
– Jag personligen kan inte göra så mycket för att fixa det som har hänt. Men jag har som mål att sprida budskapet och att andra kan bidra tillsammans med mig. Det kommer att ta lång tid för nationen att läka och åtehämta sig. Så allt man kan bidra med är viktigt, sa Thomas under onsdagen.

JT tog bort hudcancer – uppmanar alla att gå till läkaren

Orkanen Dorian drog in över öriket tidigare i september och var då en kategori 5-orkan. Därefter stannade Dorian över Bahamas i nästan 48 timmar, vilket ledde till en enorm förödelse.

Justin Thomas kan i veckan räkna med ett gäng birdies. Amerikanen är högst rankad i startfältet och i sina två tidigare starter i tävlingen, 2016 och 2017, slutade han topp-10.


Scroll to Top