5de369970ad2b

Tournytt

PGA Tour-vinnarens tankeställare: ”Vad skulle Phil Mickelson ha gjort?”

Sebastian Munoz lyckades vinna Sanderson Farms Championship. Kanske tack vare Phil Mickelson.

Text: Jesper Johansson • 2019-09-24 Uppdaterad 2019-12-12

Sebastian Munoz.

Så heter den senaste segraren på PGA Tour.
Colombianen vann Sanderson Farms Championship och gjorde det i en “Phil Mickelsonsk” stil. Under finalvarvet träffade han endast 52 procent av alla fairways och var därmed tvungen att rädda sig vid flera tillfällen.

Munoz tog debutsegern efter särspel

Den största räddningen kanske var den på hål 6.

På ett långt par fyra slog han en sned drive som träffade ett trädd och studsade tillbaka mot honom – vilket gjorde att den flög knappt 180 meter.
Därmed hade han 236 meter kvar till flaggan.
Problemet?
Bollen låg i skogen.

Men istället för att slå det smarta slaget, en kort pitch tillbaka ut i fairway, valde Munoz att ta fram sin spoon, sikta än mer vänster för att få en lucka och därefter slå en stor slice mot green.
– Högerskruven är vad jag är mest bekväm med. Och om jag lyckades med slicen skulle jag ha en chans. Läget fick mig att tänka på Phil och “vad skulle Phil ha gjort?”, sa Munoz efter segern.

Bollen stannade till slut 25 meter. Från green och där lyckades colombianen göra en up-and-down. Den parräddningen var en viktig del i ronden som slutade i ett särspel som han vann.
– Lyckan står den djärve bi. Så jag slog slaget, jag trodde på mig själv och lyckades få till en up-and-down. Så här i efterhand var det värt det.

Segern var Sebastian Munoz första på PGA Tour.Text: Jesper Johansson • 2019-09-24
TournyttPGA TourPhil MickelsonSebastian MunozTournytt
Scroll to Top