BMW PGA Championship – Day Two

Tournytt

Stenson nöjd med utvecklingen

"Helt klart på rätt väg"

Text: Martin Strömberg • 2019-09-20 Uppdaterad 2019-12-12

Sex av åtta svenskar klarade kvalgränsen i Europatourens flaggskeppstävling, BMW PGA Championship, på Wentworth utanför London.

Bäst av alla blågula är Henrik Stenson, som delar tredjeplatsen med engelsmannen Justin Rose och sydafrikanen Christiaan Bezuidenhout, på nio under par.

Trion är två slag bakom ledarduon med Jon Rahm och Danny Willett.

– Det är på rätt väg. Det känns lite tydligare vad som behöver göras svingmässigt och jag hoppas kunna bygga lite självförtroende under veckorna som kommer innan avslutningen av året, säger Stenson till svenskgolf.se/wp.

Och en topplacering den här veckan på Wentworth skulle kunna ge Stenson lite häng på Race to Dubai-listan inför de sista tävlingarna för året.

Vid sina senaste tre starter på Wentworth har Stenson varit trea (2017) och sjua (2014).

Han har hittills lämnat klartecken för att spela WGC HSBC Champions på Sheshan International i slutet av oktober och det är inte omöjligt att Stenson också kommer till start i Italian Open om tre veckor.

– Jag tycker helt klart att vi är på rätt väg nu och det ger lite extra energi, avslutar Stenson.

Näst bästa svenskar på Wentworth är Alex Norén, som vann här 2017, samt Joakim Lagergren, båda tre under på en delad 24:e plats.

Här är alla svenskresultat efter två dagars spel: 

Stenson nöjd med utvecklingen


Text: Martin Strömberg • 2019-09-20
TournyttAlexander NorenChristiaan BezuidenhoutDanny WillettEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenJon RahmJustin RoseTournytt
Scroll to Top