BMW PGA Championship – Previews

McIlroy behåller sin ET-status efter uppgörelse med chefen

Rory McIlroy hade till en början av 2019 ambitionen att avbryta sitt medlemsskap på European Tour. Efter ett möte med Keith Pelley, tourens chef, kommer han behålla sin status.

Text: Jesper Johansson • 2019-09-19 Uppdaterad 2019-12-12

En snackis under hela 2019 har varit Rory McIlroys medlemskap på European Tour. I början av året meddelade nordirländaren att han under året siktar in sig på PGA Tour och därför inte kommer spela så mycket på European Tour. Det hade bland annat inneburit att han blivit av med sitt medlemskap på touren.

Men en diskussion med sin fru, Erica McIlroy, förändrade beslutet. Berättade nordirländaren under en presskonferens inför veckans BMW PGA Championship.
– Hon frågade mig vad det var jag försökte åstadkomma genom att inte spela på European Tour. Vad var min poäng? 

Frågan fick 30-åringen att fundera. Och efter ett möte med Keith Pelley, chefen för touren, beslutade han sig till slut för att behålla sin status på ET.
– Regeln är att man måste spela två extratävlingar om man inte spelar tävlingen i sitt hemland, sa McIlroy som inte deltog i årets Irish Open på grund av sitt tighta schema.
– Jag och Pelley hade ett möte och jag sa då till honom att det inte är möjligt för mig att göra det. 

McIlroy uppskattar rivaliteten med Koepka

Det resulterade i att den kanadensiske chefen för European Tour kom med ett förslag: Spela i tre Rolex Series-tävlingar. McIlroy gillade vad han hörde.
– Jag svarade att vi hade en deal.

Tidigare i år spelade han Scottish Open. Den här veckan spelar han BMW PGA Championship, båda Rolex Series-tävlingar. Planen är att han sedan ska spela finale I Dubai I november för att nå upp till de tre tävlingarna han måste spela.Text: Jesper Johansson • 2019-09-19
TournyttEuropean TourKeith PelleyRory McIlroy
Rulla till toppen