BMW PGA Championship – Day One

Tournytt

Drömstart av Stenson

"Det var inte så tokigt där ute", sa Stenson efter sin 66-rond på Wentworth.

Jesper Johansson • 2019-09-19

Henrik Stenson har inlett starkt i veckans BMW PGA Championship. Efter 18 spelade hål är han sex under par och är ensam tvåa, ett slag bakom Matt Wallace.

Efter tre inledande par blev det fyra birdies och två par de sista sex hålen av första nio på Wentworth. Därefter kom baknian som innehöll en birdie och en bogey inför det avslutande par 5-hålet – där Stenson lyckades, något turligt, göra en eagle. Efter två slag var han placerad nära green och skulle putta från foregreen när bollen tog ett rejält hopp. Anledingen var att bollen låg i ett nedslagsmärke men det visade sig inte betyda något – då den ändå gick i hål.

Efter varvet var han nöjd med sitt resultat:
– Det var inte så tokigt där ute. Helt klart ett av de bättre varven jag haft här på Wentwoth. Så det är taget, sa Stenson till Viasat Golf efter ronden.
– Jag har Pete (Cowen, svincoach) och Torsten (Hansson, mental coach) här på plats under veckan och jag försöker höja mig lite då det varit lite halvknackigt på senaste. Jag kanske inte har spelat dåligt men inte heller så bra som jag vet att det kan vara. 

Anledningen till det fina resultatet var, enligt Stenson, spelet på greenerna.
– Jag är nöjd med ganska många bitar där ute och jag är nöjd med jobbet jag gjorde, sedan var det framför allt puttern som gjorde att vi sköt en så bra score i dag. Jag var väldigt bra på greenerna.

Här är en aktuell ledartavla:Scroll to Top