The Solheim Cup – Day 3

Tournytt

Pettersens pensionsbeslut: ”Det var impulsivt”

Suzann Pettersen berättar som sitt beslut att lägga av.

Text: CM Hellsten • 2019-09-18 Uppdaterad 2019-12-12

Inför Solheim Cup var det väldigt mycket fokus på kapten Catriona Matthew och hennes val att ge 644-rankade Suzann Pettersen ett wild card till Europas lag.

Matchen mot USA på Gleneagles fick en dramatisk upplösning där just Suzann Pettersen lyckades sänka den helt avgörande putten på avslutningshålet.

Så här såg det ut:

Direkt efter att ha blivit Solheim Cup-hjälte meddelade Suzann Pettersen att hon omgående slutar med golfen.
Putten på Gleneagles blev karriärens sista tävlingsslag.

På tisdagen efter Solheim Cup gästade 38-åriga norskan Golf Channels program Morning Drive.
Där sa hon så här:
– När allt var över och de (maken och sonen) kom gående mot mig på greenen tillsammans med alla andra som var där ute så kändes det speciellt. Jag sa till min man att ingenting kommer att slå det här, så jag tror att jag kan säga att det får vara nog nu. Det är sådan jag är. Det var impulsivt. Ingen visste om det – inte ens jag. Det slog mig först då – under de kommande minuterna efter putten. Och jag ångrar det inte.
– Det var viktigt att bevisa för mig själv att jag kunde komma tillbaka, lägga ner arbetet som krävdes och prestera på den absolut högsta nivån. Mest av allt känner jag stor lättnad mer än något annat.

Hjälten slutar: "Fantastiskt avslut på karriären"

Nu väntar en ny tillvaro för pensionären Pettersen som vann 15 LPGA-tävlingar inklusive två majors – McDonalds LPGA Championship (nuvarande KPMG Women’s PGA Championship) 2007 och Evian Championship 2013.
– Det är väldigt skönt att inte vakna upp till en agenda. Det skönt att kliva upp ur sängen utan att känna dåligt samvete för att du inte har tränat ordentligt och ifrågasätta om du är tillräckligt förberedd. Sådant behöver jag inte tackla längre. Nu kan jag bara vakna upp och vara mamma… och njuta av livet.

Suzann Pettersens son Herman föddes i augusti 2018.

Se det europeiska firandet i Solheim Cup:Text: CM Hellsten • 2019-09-18
TournyttSolheim CupSuzann PettersenTournytt
Scroll to Top