A Military Tribute At The Greenbrier – Round Two

Tournytt

Vidskeplighet stoppade Chappell från en 58-rond?

Kevin Chappel gick runt på 59 slag under fredagen. Men det kunde blivit ännu lägre, om det inte vore för antalet bollar i bagen.

Jesper Johansson • 2019-09-16

Är du vidskeplig på golfbanan? Om så är fallet är du sannerligen inte ensam. Många stora stjärnor har för sig saker ute på banorna runt om i världen och kanske var det just vidskeplighet som gjorde att Kevin Chappell inte gick runt på 58 slag förra veckan.

Amerikanen lyckades med en 59-rond på The Old White TPC och tog sig därmed in i en exklusiv klubb. Hade han gjort ytterligare en birdie hade han blivit andra spelaren på PGA Tour någonsin att bara behöva 58 slag, Jim Furyk har tidigare lyckats med bedriften.

Varför lyckades han inte med det då?
Enligt honom själv kan det ha att göra med utrustningen. Till Golf.com berättar amerikanen att han alltid byter boll efter han gjort birdie då det bara “finns en” i varje boll. I och med det var han tvungen att byta golfboll efter hål 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 1, 5 och 7 under fredagsvarvet av A Military Tribute at The Greenbrier.

59-rond på PGA Tour

Amerikanen, som började på hål 10, hade alltså två hål kvar efter birdien på hål 7 och ett drömläge att ta sig in i samma klubb som Furyk. Men bollarna var slut.
– Vi sprang på ett problem. Det kan vara anledningen till att jag inte satte puttarna de sista två hålen. När jag gjorde birdie på sjuan gick jag till bagen för att upptäcka att bollfacket var tomt, sa Chappell efter rundan. 

På grund av det här var amerikanen tvungen att använda en boll han redan gjort birdie med.
– Jag återanvände en boll på åttan men gillade inte hur det gick på hålet. Så jag stoppade tillbaka den och återanvände en annan boll på nian.
– Problemet under rundan var att jag aldrig någonsin gjort fler birdies än bollar jag tagit med.


Scroll to Top