2017 Maybank Championship Malaysia – Day One

Tournytt

Efter svenskens seger – klättrar 473 platser på rankingen

I Asien lyckades Oscar Zetterwall vinna på Asian Development Tour. Segern innebär att han tar ett rejält kliv på rankingen.

Jesper Johansson • 2019-09-16

Det var till en början nervigt men Joaquin Niemann lyckades till slut vinna A Military Tribiute at The Greenbrier med sex slags marginal. Segern var hans första på PGA Tour och från att med nöd och näppe ha behållt sitt kort på touren har chilenarens tillvaro nu förändrats radikalt.

För segern innebär att han nu får spela fritt på touren i två säsonger framöver. Dessutom är han nu klar för The Masters i april.
Ytterligare en bonus efter segern: Joaquin Niemann är rankad 50 i världen.

Niemann tog första segern på PGA Tour

Vad betyder det då, utöver att han nått ett nytt personbästa på rankingen? Jo. De spelare som är rankade topp-50 i världen vid årsskiftet får en garanterad startplats i alla majors kommande år. Dessutom får de spela i WGC-tävlingar och andra tävlingar som kräver en inbjudan. 

Det är förstås långt kvar till dess den gränsen dras men efter segern är alltså Niemann på rätt sida.
Segern var också den första chilenska på PGA Tour någonsin.

Här är toppen av världsrankingen:

Efter svenskens seger – klättrar 473 platser på rankingen

Joakim Lagergren blev näst bäste svensk i helgens European Tour-tävling, KLM Open, som vanns av Sergio Garcia. Stockholmaren slutade delad sjua och klättrar till plats 297 i världen. Rikard Karlberg slutade sexa i samma tävling. Vilket innebär att han klättrar från plats 681 till 504. 

Zetterwall vann efter drama

Men Karlberg var inte den svensk som tog störst kliv i veckan. Det var nämligen Oscar Zetterwall, som vann på Asian Development Tour.

Han tog sig från plats 1 143 till 670 – alltså 473 platser.

Här är svensktoppen:

Efter svenskens seger – klättrar 473 platser på rankingen

Scroll to Top