The Solheim Cup – Preview Day 4

Tournytt

Pettersen sjuk men redo

Norskan har tappat rösten – men inte självförtroendet – inför Solheim Cup

Martin Strömberg • 2019-09-12
Pettersen sjuk men redo

Hon togs ut som ett något överraskande wild card av kaptenen Catriona Matthew och har press på sig att leverera.

Nu har den rutinerade norskan Suzann Pettersen fått problem inför Solheim Cup som inleds i morgon – hon hade stora svårigheter att prata under torsdagens presskonferens.

– Det är bara från halsen och uppåt, resten av kroppen är okej, väste Pettersen och log.

Den 38-åriga norskan gör sitt nionde Solheim Cup-framträdande och har ett imponerande facit med 33 segrar, 16 förluster och 6 delningar.

Nu kommer hon in som ett wildcard med osäker form, hon har missat kvalgränsen i de tre tävlingar hon spelat sedan hon födde sin son 8 augusti förra året och är inte rankad bättre än på 635:e plats i världen.

Pettersen har inte vunnit en större tävling på över fyra år, ändå säger hon sig gå in i Solheim Cup med gott självförtroende.

– Mitt spel är i jättebra skick. Att vara här i Skottland under Solheim gör att det känns som att jag inte varit borta alls. Jag vet inte om det är atmosfären eller energin som Solheim Cup för med sig som tar fram det bästa hos oss.

Många blev, trots Pettersens 15 segrar på LPGA-touren och två majors, överraskade över att Matthew valde norskan före någon ung spelare på väg uppåt. 

Pettersen själv funderar inte över varför hon blev uttagen.

– Jag har hela tiden varit väldigt ärlig med hur jag känt inför mitt spel och om jag skulle klara av att prestera på den här nivån. Det är en ära att bli uttagen och jag har inte funderat mer på det.

 


Scroll to Top