5de36bb1d2e9e

Tournytt

Helen Alfredsson ger ut biografi

"Ett vinnande slag". Så heter Helen Alfredssons nyligen utgivna biografi som förstås berör golfen, men också livet i stort.

Jesper Johansson • 2019-09-06

Två majorsegrar (nuvarande ANA Inspiration 1993 och U.S. Senior Women’s Open 2019)  åtta Solheim Cup som spelare och en gång som kapten. Det här är bara några av Helen Alfredssons framgångar innanför repen. I sin nya biografi “Ett vinnande slag” berättar hon om sin golfkarriär men också om kroppshets och motgångar i privatlivet. 

Förlaget HarperCollins Nordic är det som ger ut boken och i ett pressmeddelande skriver de boken genomsyras av tanken att man alltid kan välja att se det positiva, ge sig själv tid att läka och vända motgångar till en erfarenhet. Enligt förlaget berättar Alfredsson om hur andras förväntningar och kroppshets höll henne i ett hårt grepp under många år och om skilsmässa och andra uppbrott.

TV: Se hur Helen spelade hem majorn

Dessutom berörs skador och annan press som till slut ledde till utbrändhet – och hur hon tog sig tillbaka därifrån.
– Golfen och livet är väldigt lika. Jag vill dela med mig av alla härliga triumfer och hur jag gjort för att nå dit, men också av mina motgångar och alla de lärdomar jag fått med mig som gjort att jag ser på livet som jag gör idag. Idag när vi matas med perfekta bilder från sociala medier kan vi lätt tro att alla människor lever så perfekta liv, men bakom fasaden kan det se annorlunda ut. Jag är oerhört glad över att dela med mig av min berättelse, säger Helen Alfredsson.

“Ett vinnande slag” är skriven tillsammans med journalisten och författaren Jessika Devert.

Lyssna på Helen Alfredssons tankar inför årets Solheim Cup i spelaren nedan:

Scroll to Top