The Solheim Cup – Day Three

Tournytt

Solheim Cup slår biljettrekordet!

13-15 september arrangeras Solheim Cup på Gleneagles. Men redan nu har evenemanget slagit biljettförsäljningsrekord.

Jesper Johansson • 2019-09-04

Redan med en vecka kvar till Solheim Cup stod det klart publikrekord i Storbritannien var slaget.

Tävlingen spelas under tre dagar men eventet pågår från och med kommande måndag. Redan nu är nästan 80 000 biljetter sålda, vilket redan nu är mer än det var i Tyskland för fyra år sedan. Trots att det redan nu förväntas vara en storpublik på banan kan det fortsatt öka i antal sålda biljetter.

– Det har varit ett extremt högt tryck på biljetterna och Solheim Cup 2019 kommer att bli den damtävling i storbritannien med störst publiksiffra.
– Det finns fortfarande biljetter till salu men för de som planerar att gå men inte ännu gjort det rekommenderar jag att köpa biljetter redan nu för att undvika en besvikelse, säger en talesperson för tävlingen till The Courier.

Rankad 644 i världen – fick wild card till Solheim Cup

När Ryder Cup spelades på Gleneagles, där årets Solheim Cup spelas, var publiksiffran över 240 000 personer. Precis som då kommer läktarna vid första tee och 18:e greenen vara rejäla. I år kommer 2 200 platser att finnas vid första tee.

Tävlingen spelas 13-15 september och USA har vunnit de senaste två upplagorna av tävlingen.

Vill du veta ännu mer om tävlingen rekommenderas senaste avsnittet av Svensk Golf Podcast, där Helen Alfredsson delar sina tankar om lagtävlingen.

Avsnittet kan du höra här:

Scroll to Top