Zurich Classic Of New Orleans – Round Three

Tournytt

Harding missade PGA Tour-kortet med 0,125 (!) poäng

Justin Harding är rankad 53 i världen och har vunnit fem internationella tävlingar. Men att kvala in till PGA Tour hade han inte kvalitet nog för.

Jesper Johansson • 2019-09-03

Justin Harding kommer inte att spela på PGA Tour kommande säsong. Detta blev klart efter helgens Korn Ferry Tour-final på Victoria National golf Club.

Sydafrikanen lyckades inte klara cutten i tourfinalen och fick därför inte vara med och påverka resultatet själv utan var tvungen att lita på de andra spelarena. Och till en början såg det bra ut.
33-åringen var på plats 13 i rankingen när tävlingen började, alltså med god marginal inom de topp-25 som skulle få ett kort till den stora touren.
Men efter att ha missat cutten var han på plats 24 när det bara var några få grupper kvar som skulle spela klart. 

Trots att Harding halkade ner rejält på listan hade han fortsatt en god chans att säkra ett kort men då gick allt emot.
Lando Griffin, som redan hade säkrat sitt kort genom kvalet via grundsäsongen, gjorde en dubbelbogey på hål 17. Grayson Murray, som också redan säkrat sitt kort, gjorde en bogey på hål 18. I och med de resultaten tog sig DJ Trahan och Richy Werenski förbi Justin Harding.

Men än var det inte kört för 33-åringen som vann Qatar Masters i vintras. Griffin satte nämligen upp sitt inspel till 1,5 meter på det 18:e hålet. Hade han gjort birdie där skulle Harding åter bli klar för den stora touren i väster.

Det blev en koppsnurr:

Till syvende och sist saknade Justin Harding 0,125 poäng för att säkra kortet på PGA Tour.

Justin Harding var stor i stunden och tog till sociala medier för att gratulera de som tagit en av de 25-topplaceringarna.

Tävlingen vanns av Tom Lewis, engelsmannen som haft ett fint år på European Tour.

Scroll to Top